Anlagen zur Oberflächenbearbeitung von Werkstücken

Nieuws

08.04.2017

Open House - De interactie tussen het RVS-oppervlak en voedingsproducten.

De firma's, RÖSLER, Behringer, Renishaw en TRUMPF heten u welkom tijdens de open dagen op 11 en 12 mei bij Rösler Benelux B.V. te Oss. Er worden in samenwerking met andere partners meerdere...[meer...]

RapidFinish – Additive Manufacturing: Oppervlaktebewerking

3D geprinte delen een gladde en glanzende afwerking geven

De misvatting lijkt te bestaan, dat met producten van 3D printers niet eenzelfde glad en gepolijst oppervlakte resultaat kan worden verkregen als met conventionele productietechnologieën. Rösler-machines voor metaalbewerking en oppervlaktebehandeling bieden zeer eigentijdse afwerkingstechnieken voor 3D geprinte producten, technieken die bovendien prijsgunstig zijn. Wij verzorgen de nabewerking van printbare stoffen, waaronder: glas, hout, ijzer, keramiek, koolstofvezel, koper, kunststof (polymeren), roestvast staal (rvs), titanium, wolfraam, (wit)goud en zilver. 3D-printergebruikers kunnen bouwen en vertrouwen op Rösler, één van ’s werelds grootste aanbieders van 3D-printing services: wij bieden machines en diensten aan voor de juiste oppervlaktebewerking van 3D-geprinte onderdelen.

Oppervlaktebehandeling RapidFinish - Additive Manufacturing

Rösler RapidFinish - voor bewerking van in- en externe oppervlakken - is de meest populaire methode voor het glad maken van product oppervlakken. Wij staan met onze Rösler RapidFinish nabewerkingstechniek garant voor reproduceerbare afwerking van 3D-geprinte onderdelen. Oppervlaktebehandeling RapidFinish kan bij zeer diverse oppervlakte-eigenschappen worden ingezet en kan er aan bijdragen dat er bij een geprint onderdeel bijvoorbeeld minder wrijving, een betere lakhechting of een verbeterde corrosieweerstand ontstaat door het verkrijgen van een ruwe of juist gladde oppervlaktestructuur. De nieuwste Additive Manufacturing ontwikkelingen, trends en innovaties die spelen bij onze klanten vragen om de revolutionaire mogelijkheden van Rösler-machines.

  • Laaglijnen wegwerken op hoog niveau

    De resultaten van 3D printing apparatuur ontworpen voor “Additive Manufacturing” voldoen niet altijd aan de gestelde verwachtingen. Voorwerpen kunnen namelijk zichtbare ‘layer lines’ (laaglijnen) hebben door de geprinte lagen. Deze lijnen schrikken klanten af wanneer eindgebruikers deze onderdelen gebruiken in hoogwaardige industrieën. 3D geprinte laaglijnen wegwerken middels de oppervlaktebehandeling RapidFinish levert een gladde oppervlaktestructuur op. Met de juiste oppervlaktebewerkingstechniek worden de zichtbaar geprinte lagen op 3D geprinte delen weggeschuurd en weggeslepen. Ook kan de behandeling - afhankelijk van het materiaal - een gepolijste en glanzende uitstraling geven aan een object, ofwel de buitenste laag afwerken.

  • Geometrie en materiaal van 3D-geprinte onderdelen

    De keuze voor een passende oppervlaktebewerking voor 3D geprinte delen hangt grotendeels af van de geometrie en het materiaal. Deze twee factoren bepalen o.a. welke texturen kunnen worden bereikt op een bepaald product. Kunststof-, glasparelstralen en glijslijpen zijn de populairste methoden om 3D geprinte producten met een glad oppervlak te verkrijgen . Oppervlaktebehandelingsmethodes zorgen voor afwerking van prototypes, showmodellen of onderdelen voor eindgebruikers, dit gebeurt in diverse industrieën zoals de voedingsmiddelen-, automobiel-, luchtvaart-, medische-, en tandheelkundige industrie, bijvoorbeeld bij implantaten/protheses, juwelen en sieraden en tandwielen.

RapidFinish

3D geprinte delen op hoog niveau glad afwerken
RapidFinish – Additive Manufacturing Oppervlaktebewerking

Profiteer van Rösler’s expertise

Wij zijn uw gids tijdens een technische expeditie, het doel is dat het oppervlak van uw producten de top (kwaliteit) bereikt. Rösler biedt namelijk machinale oplossingen die - met aanvaardbaar behoud van detail - de buitenste laag afwerken van producten: afbramen, reinigen, stralen, slijpen en/of hoogglans polijsten. In de Benelux zijn de meest toonaangevende partijen in “Additive Manufacturing” inmiddels van een goed resultaat overtuigd en hebben dan ook een oplossing van Rösler in huis. In ons testcentrum te Oss kunt u zich overtuigen van onze hoge kwaliteit oplossingen. Buiten oppervlakte behandelende apparatuur leveren wij diensten voor optimalisering van productieprocessen, het leveren en monteren van machines, het scholen van medewerkers en we garanderen 24/7 onderhoud aan machines. Ook kunt u natuurlijk uw RapidFinish oppervlaktebewerking desgewenst aan ons uitbesteden.

 

Voor meer informatie of nieuws over oppervlaktebewerking van Additive Manufactured products kunt u contact opnemen met onze deskundige medewerkers op dit gebied.

 

 

Foto's

Laaglijnen van 3D printen zijn na oppervlaktebehandeling onzichtbaar
Nieuws oppervlaktebehandeling additive manufacturing 3d printing
Door producten te stralen wordt het productoppervlak snel egaal
Stralen met straaltechniek voor snel resultaat

Contact

Voor vragen en/of informatie kunt u direct contact met onze vestigingen opnemen:

Vestiging Nederland:
Tel.: +31/412/646600
Fax: +31/412/646046
Opens window for sending emailrosler-nl@rosler.com

Vestiging België:
Tel.: +32/2/3610200
Fax: +32/2/3612831
Opens window for sending emailrosler-be@rosler.com

RapidFinish Engineer:
Tel.: +31/412/653690
Opens window for sending emailb.vandenboogaard@rosler.com

Glijslijptechniek

Laaglijnen van 3D printen zijn na oppervlaktebehandeling onzichtbaar
Nieuws oppervlaktebehandeling additive manufacturing 3d printing

Straaltechniek

Door producten te stralen wordt het productoppervlak snel egaal
Stralen met straaltechniek voor snel resultaat
© 2014 Rösler Oberflächentechnik GmbH | Contact  |  Privacybeleid  |  Sitemap  |  Afdrukken