Anlagen zur Oberflächenbearbeitung von Werkstücken

Nieuws

24.05.2017

Video Impressie OPEN HOUSE - RÖSLER Benelux (Oss)

Op 11 en 12 mei hebben wij ons eerste Open House georganiseerd en we kunnen al niet wachten op de komende editie! Na maanden lange voorbereiding en planning hebben we er met ons hele personeel toch...[meer...]

PureFinish® RVS Oppervlaktebehandeling

Afwerkingstechniek voor RVS in hygiënische industrieën

PureFinish is de door TNO bewezen hoogwaardige oppervlaktebehandeling voor RVS (Roestvast Staal) / Inox. Deze RVS oppervlaktebehandeling voldoet aan alle eisen voor hygiënische verwerking van farmaceutische- en levensmiddelen. Oppervlaktebehandelingsmethoden wordt toegepast op roestvrij stalen apparatuur en materialen die worden gefabriceerd conform degelijke sanitaire principes. Beitsen, slijpen, reinigen of andere afwerkingstechnieken zijn alternatieve methoden waarmee een lagere oppervlaktekwaliteit wordt bereikt. De PureFinish oppervlaktebehandelingstechniek is cruciaal is voor onderdelen van roestvast staal die in direct contact komen met farmaceutische, drank en voedingsproducten.

100% Zekerheid voor RVS Finish

Onderzoek van TNO heeft bevestigd dat de PureFinish oppervlaktebehandeling van RÖSLER materiaal oplevert met optimale gladheid waar een minimale hoeveelheid vuil achterblijft. Ook verbetert de reinigbaarheid van RVS onderdelen in grote mate door het oppervlakteresultaat. Dit niet-chemische oppervlaktebehandelingsproces voor de voedingsindustrie en farmaceutische industrie levert een lage Ra en SRI waarde op. De SRI (Soil Retention Index) geeft de mate aan waarin vuil kan herbergen in materiaal. Wij beoordelen materiaal dus niet alleen met de Ra waarde, maar ook de piekfrequentie en gemiddelde oppervlaktewaarde over het gehele product. Door het oppervlak van het behandelde roestvrij staal is materiaal een stuk eenvoudiger te reinigen met water of chemische reinigingsmiddelen.

 

In het testlaboratorium bij Rösler Benelux in Oss worden in het voortraject alle benodigde proeven uitgevoerd om de optimale parameters in kaart te brengen. Dat verschilt uiteraard in ieder marktsegment, PureFinish staat echter voor topkwaliteit in de levensmiddelen, genotsmiddelen en farmaceutische industrie wereldwijd. Met onze techniek heeft de gebruiker direct zicht op het productieproces, wat tot nu toe niet het geval was. Dit biedt uitgelezen mogelijkheden om de regie in handen te houden bij het bepalen van het bewerkingsproces.

Minimaliseer risico’s door uw apparatuur en materialen te laten behandelen met onze pure finish voor roestvast staal.

Minimale vuilaanhechting op gladde lasnaden
Minimale vuilaanhechting op gladde lasnaden
Gladde afwerking voor glijdende producten
Gladde afwerking voor glijdende producten
Optimaal reinigingsresultaat voor RoestVrij Stalen plaat, gaas of riem
Optimaal reinigingsresultaat voor RoestVrij Stalen plaat, gaas of riem
Duurzaam & onderhoudsvrij voor milieubewuste kostenbesparing
Duurzaam & onderhoudsvrij voor milieubewuste kostenbesparing

De voordelen van RVS PureFinish:

  • Minimale vuilaanhechting

    PureFinish voorkomt vervuiling en besmetting door de bereikte oppervlaktestructuur en gladde afwerking. Er hechten vele malen minder eiwitten, micro-organismen en bacteriën aan het oppervlak van apparatuur en materiaal. De mate van besmetting en vervuiling van Roestvrij Staal wordt hiermee in grote mate beperkt.

  • Gladde afwerking

  • Door eliminatie van microscopische scheuren, onregelmatigheden, en scherpe hoeken in Roestvast Staal bevorderen de glijeigenschappen van drank- en voedingsmiddelen. Het wegwerken van onnauwkeurigheden en creëren van optimale gladheid voorkomt dat eindproducten blijven steken op RVS machineonderdelen en apparatuur. Ook lasnaden worden geheel glad door de PureFinish oppervlaktebehandeling.

  • Optimaal reinigingsresultaat

  • Materialen zijn gemakkelijker te reinigen tot op eiwitniveau. Dit reduceert de toepassing van reinigings- en desinfecteringsmiddelen. De structuur van het RVS oppervlak heeft na de PureFinish behandeling namelijk weinig pieken en een constant resultaat. Dranken en voeding herbergen niet in RVS materiaal of lasnaden door de PureFinish oppervlaktebehandeling. Water en schoonmaakmiddelen bereiken hierdoor het vuil eenvoudiger.

  • Duurzaam & onderhoudsvrij

  • Het materiaal is niet alleen eenvoudig te reinigen, maar tot op zekere hoogte corrosiebestendig. Verminderde corrosiegevoeligheid verhoogt de productiviteit, kosten- en energiebesparing noemenswaardig. De tijd die u bespaart voor het reinigen van uw apparatuur is aanzienlijk, dit levert voor bedrijven de nodige kostenbesparingen op. U verkort de productietijd en verbeterd de veiligheid door met hoogwaardig afgewerkte RVS producten te werken.

Aanpassing aan apparatuur - Nieuwe machine - Uitbesteden

Rösler Benelux - marktleider op het gebied van hygiënische oppervlaktebewerking - levert apparatuur voor het PureFinish proces zowel in de vorm van (nat)straalinstallaties als wel van glijslijpinstallaties. Straalmachines en glijslijpmachines kunnen zelfs eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande productielijnen. Deze oplossingen kunnen naar wens en behoefte worden geautomatiseerd met robots en/of transportsystemen. Uiteraard onderhouden wij ook uw materialen en apparatuur. Ook op onze bedrijfslocatie in Oss, kunt u de bewerking van roestvrij staal en andere materialen uitbesteden.

 

Toepassingen voor roestvast staal:

PureFinish: "for hygienic cleanable surfaces"

Foto's

Besmetting van RVS apparatuur wordt geminimaliseerd met een PureFinish behandeling
Transportschroef > Transportband > Verpakken
Goudsmit onderdeel voor hoge hygiëne babyvoeding en lactose voedingsmiddelen
Babyvoeding > Lactose > Verontreiniging > Contaminatie
Optimale bewerkingstechniek voor gestanst / geponst RVS
RVS > Roestvast Staal > Inox >
Lasnaad vóór en na PureFinish behandeling
Lassen > Lasnaad > Glad maken >

Contact

Voor vragen en/of informatie kunt u direct contact met onze vestigingen opnemen:

Vestiging Nederland:
Tel.: +31/412/646600
Fax: +31/412/646046
Opens window for sending emailrosler-nl@rosler.com

Vestiging België:
Tel.: +32/2/3610200
Fax: +32/2/3612831
Opens window for sending emailrosler-be@rosler.com

PureFinish Engineer:
Tel.: +31/412/653688
Opens window for sending emailm.vanorsouw@rosler.com

© 2014 Rösler Oberflächentechnik GmbH | Contact  |  Privacybeleid  |  Sitemap  |  Afdrukken